Vill du höra?

DSCF0007Det är konferens om projekt.  Utvärderingsmodeller, mallar, nationell nivå och regionala insikter. Vi är en samling damer och herrar som lyssnar med pannorna i djupa veck. Det talas om programperioder och konsulter som inte förankrar. Näste talare menar att konsulterna visst förankrar och gör stor nytta. Jag lyssnar och tänker på alla drömmar som människor har i byar, städer och regioner. Drömmar som kostar en slant att förverkliga. Det kan vara kajer att lägga till vid, bussgator att åka kollektivt på, tennishallar och bibliotek, arbetstillfällen och operafestivaler. Genom vårt medlemsskap i EU kan drömmarna bli möjliga om de sammanfaller med utlysningar och någon lyckas plocka ihop dem till ett projekt. Jag sitter och lyssnar och funderar på om någon av drömmarna som ligger i en fin hög på mitt skrivbord kanske passar in. Om någon av de regionala fonderna kanske kan passa för en innovation och göra min kommun attraktiv och lockande.
Telefonen i fickan vibrerar. Det är ett sms från maken. -Daniela lyssnar på musik. Vill du höra?
Daniela är en katt-tant. Hon är äldst av tre katt-syskon och den enda av dem som är kvar i livet. Under hela sin existens har hon varit en tyrann . Hon slår först och frågar sen. Människor, hundar och hästar lyder henne darrande. Nu har hon lagt sig på min dator därhemma och lyckats sätta på musik på högsta volym. Opera. Jag gillar opera men jag vill inte höra när jag sitter på en projektkonferens.
Nu ringer telefonen men som tur är har jag den på ljudlöst. Det är maken som tydligen vill ha tag på mig. Jag krånglar mig ut och ringer tillbaka.
-Hur sänker man? undrar han. Det dånar så högt i luren att jag har svårt att höra vad han säger.
-Va?
-Hur sänker man? Katt-eländet har satt på musiken på högsta volym och jag vet inte hur man sänker. Dessutom ligger hon på tangentbordet och river mig om jag försöker. Hunden står inte ut, han har sprungit och gömt sig.
-Jag vet inte, svarar jag. -Måste lägga på nu.
Jag går tillbaka in till regionalfonderna och diskussionerna om effekter och perioder. Har lite svårt att koncentrera mig då jag hela tiden får bilder i huvudet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *